• nl
  • en
beeldband

Veel gestelde vragen

5 januari 2012 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Ik ben bibliotheek/wetenschapper en ik heb een collectie gedigitaliseerde teksten/foto’s. Zelf kan ik die niet duurzaam beheren. Kan ik die overdragen aan de KB of aan het Nationaal Archief?
Momenteel is dat nog lastig. Instellingen nemen niet zomaar collecties van derden in bewaring. Want wie draagt de kosten die voor dat beheer gemaakt moeten worden? Als uw collectie goed past in het collectieprofiel van een grote instelling, zijn de kansen wel groter dat uw collectie geaccepteerd wordt. Neem daarvoor contact op met de instelling. Voor andere collecties hebben we nog geen oplossing.

Kan de KB mijn website archiveren?
De KB archiveert websites heel selectief, omdat de middelen ontbreken om dat op grote schaal te doen. De KB hanteert daarbij haar eigen collectieprofiel: geschiedenis, taal en cultuur van Nederland. Diensten voor derden levert de KB niet. Als u graag wilt dat uw website wordt gearchiveerd, kunt u contact opnemen met commerciële aanbieders van webarchiveringsdiensten. VOORBEELDEN.

Hoe kom ik erachter of mijn website door iemand wordt gearchiveerd?
Daar is momenteel geen sluitend overzicht van. Het Amerikaanse Internet Archive is de enige instantie die websites wereldwijd archiveert. U kunt naar websites zoeken in de WayBackMachine.
De KB publiceert een lijst van door haar gearchiveerde websites hier.


 

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top