• nl

Manifest Netwerk Digitaal Erfgoed

Onderdeel zijn van het Netwerk Digitaal Erfgoed betekent werken volgens bepaalde principes en een verschuiving van ‘instellingsdenken’ naar ‘netwerkdenken’. Een groeiend aantal organisaties uit de erfgoedsector staat achter deze werkwijze en gelooft dat we alleen het maximale uit digitaal erfgoed kunnen halen als we hierin samen optrekken. Zij onderschrijven daarom het manifest [PDF] van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

manifest

Primeur op 1 oktober

Het manifest is op 1 oktober 2018 gepubliceerd. Tien provinciale erfgoedinstellingen onderschreven die dag als eerste het manifest, al snel gevolgd door diverse andere organisaties uit het erfgoedveld. We verwachten dat vele anderen de komende maanden zullen volgen.

De eerste tien instellingen onderschreven op 1 oktober 2018 het nieuwe manifest. Foto door Sebastiaan ter BurgCC BY 2.0

Groeiende beweging

Op het kaartje en in de lijst hieronder vind je alle organisaties die tot nu toe het manifest hebben onderschreven. Zoom in om alle aangesloten organisaties per stad te zien.

 

Meedoen

Staat jouw organisatie ook achter de uitgangspunten van het Netwerk Digitaal Erfgoed en de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed? Laat dit dan zien door het manifest te onderschrijven, en sluit je aan bij de groeiende lijst deelnemers.

Geïnteresseerd? Laat het ons weten via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl. Wij nemen dan contact met je op om te kijken hoe we er gezamenlijk een feestelijk tintje aan kunnen geven. Ook voor vragen kun je bij ons terecht via dit e-mailadres.
Translate »
Top