beeldband

Workshops Netwerk Digitaal Erfgoed op Archiefdagen 2019

1 mei 2019 Gepubliceerd door

Op 3 en 4 juni organiseert KVAN/BRAIN de Archiefdagen 2019. Het Netwerk Digitaal Erfgoed is ook weer van de partij. Samen met het Kennisplatform E-depot geven we twee workshops over Duurzaam beheer. Hoe digitaal volwassen is jouw organisatie inmiddels? Wie heeft er al een volledige E-depotvoorziening draaien en welke hobbels moesten hiervoor genomen worden? En welke valkuilen kan jouw organisatie omzeilen door te leren van de ervaringen van anderen? Deze workshops kunnen je hierbij verder helpen.

Je kunt je nu inschrijven voor de Archiefdagen. In de aanloop naar het congres krijg je de mogelijkheid om je voorkeur voor de verschillende programmaonderdelen aan te geven.

Bekijk het hele programma en schrijf je in!

Inhoud workshops Duurzaam beheer

De workshops zijn voor iedereen die, op strategisch, tactisch of operationeel niveau,  betrokken is bij de aanschaf en implementatie van een digitaal archief. Sta je nog helemaal aan het begin? Worden de eerste gedachten gevormd door je organisatie? Of sta je aan de vooravond van een aanbesteding of implementatie? Dan zijn deze workshops voor jou bedoeld.

Workshop Leren door Delen (3 juni)

Tijdens deze workshop zullen we een overzicht geven van dat wat je als instelling moet regelen om je digitale informatie duurzaam toegankelijk te houden. Dat vraagt om een robuuste technische infrastructuur. Maar een e-depot gaat lang niet alleen maar over technische oplossingen, dat begint bij het definiëren van goed beleid en het inrichten van je organisatie. We geven hiervan een overzicht en laten een aantal best-practices de revue passeren. Ook zullen de deelnemers zelf aan de slag gaan met een aantal belangrijke aandachtspunten.

Workshop Leren door Trainen en Spelen (4 juni)

Deze workshop gaat over de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om op een professionele manier digitale informatie voor de lange termijn beschikbaar te stellen voor eindgebruikers. Hiervoor maken we gebruik van de door het Netwerk Digitaal Erfgoed ontwikkelde digitale leeromgeving, Leren Preserveren. Aan de hand van een van de modules van Leren Preserveren, zullen de deelnemers een volgende stap zetten in het verbreden van hun kennis op het gebied van digitale duurzaamheid. Daarna zullen we het land Preservia verkennen en via een bordspel kennis en vaardigheden met elkaar uitwisselen. Daarin krijgt iedere speler een rol, zoals die van de archivaris die veel weet van digitale archiefbescheiden, of die van een videogamecurator met oude computerspellen als expertise.

Meer informatie en inschrijven

De Archiefdagen 2019 worden gehouden in de Schouwburg in Gouda. Kijk voor het hele programma, inschrijven en kosten bij KVAN/BRAIN.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top