beeldband

Workshop ‘Hoe duurzaam ben ik?’

18 november 2019 Gepubliceerd door

Je kunt je nog opgeven voor deze workshop op donderdag 28 november in de KB in Den Haag. In deze workshop maak je een analyse van de duurzaamheid van je organisatie en de digitale collecties. Vervolgens ga je aan de slag met duurzaamheidsbeleid voor je eigen organisatie.

Opzet van de Workshop

Tijdens het eerste deel maak je gebruik van het Scoremodel digitale duurzaamheid, een online zelfevaluatietool die je een score bezorgt voor de verschillende aspecten van de duurzaamheid van je digitale collectie. Ook krijg je handreikingen voor een plan van aanpak.

Met de scores uit het Scoremodel gaan we samen beleid maken. Hiervoor maak je gebruik van de Wegwijzer Duurzaamheidsbeleid. Deze wegwijzer helpt instellingen die digitale collecties beheren bij het opstellen van duurzaamheidsbeleid en de implementatie van strategieën om digitale collectie toegankelijk te houden.

Aan het einde van de dag heb je:

  • inzicht in de drie belangrijkste risicogebieden t.a.v. digitale collecties;
  • inspiratie en aanzetten om hiervoor duurzaamheidsbeleid te formuleren;
  • advies over inzet van het Netwerk Digitaal Erfgoed bij het formuleren van beleid.

Meer informatie

De workshop is onderdeel van de Week van het Digitaal Erfgoed en vindt plaats op donderdag 28 november (10.30 – 16.00) in de Koninklijke Bibliotheek, Den Haag.

Geef je snel op via het online formulier.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top