beeldband

Werelddag van de Digitale Duurzaamheid: 7 november 2019

23 april 2019 Gepubliceerd door

Elk jaar wordt de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid gevierd door mensen uit de erfgoedsector. Doel van deze dag is om meer bekendheid te geven aan digitale duurzaamheid en met elkaar te kijken wat we bereikt hebben en wat ons nog te doen staat. Het Netwerk Digitaal Erfgoed is op zoek naar een Nederlandse erfgoedinstelling die in 2019 het centrale evenement op deze dag wil verzorgen.

werelddag-digitale-duurzaamheid

Deze ‘World Digital Preservation Day’ wordt georganiseerd door de Digital Preservation Coalition (DPC) en in Nederland gecoördineerd door het Netwerk Digitaal Erfgoed. Iedereen die geïnteresseerd is in het bewaren van digitaal erfgoed kan meedoen. De dag moet een inkijk geven in de dagelijkse activiteiten van degenen die bezig zijn of willen zijn met digitale duurzaamheid. Dataleveranciers, conservatoren en gebruikers van digitaal erfgoed, onderdeel van een netwerk of niet, worden opgeroepen om mee te doen en de verhalen van hun eigen Dag van de Digitale Duurzaamheid te delen.

Elke eerste donderdag van november

Vanaf dit jaar is de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid elk jaar op de EERSTE donderdag van november. In 2019 is dat op donderdag 7 november. Met de keuze voor een dag vroeg in november kan de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid voortaan niet overlappen met Thanksgiving, zodat erfgoedinstellingen uit de Verenigde Staten ook altijd mee kunnen doen. Kijk op de site van de Digital Preservation Coalition voor meer informatie over de ‘World Digital Preservation Day’.

Meedoen?

Wil je in Nederland meedoen aan de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid? Het Netwerk Digitaal Erfgoed is op zoek naar een Nederlandse erfgoedinstelling die in 2019 het centrale evenement op de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid wil verzorgen.

Ook als je met je organisatie speciale activiteiten rondom het thema digitale duurzaamheid organiseert of op een andere manier aandacht wilt besteden aan de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid, laat het alvast weten via: info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Op de evenementenkalender van het Netwerk Digitaal Erfgoed volgt meer informatie. Hier komen in de aanloop van de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid alle activiteiten en deelnemende instellingen overzichtelijk bij elkaar te staan.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top