beeldband

Webinarserie Nederlandse finalisten Digital Preservation Awards

19 september 2016 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

In januari geven de drie Nederlandse finalisten van de Digital Preservation Awards een webinar voor het Nederlandse publiek. Laat u bijpraten over webarcheologie door Tjarda de Haan, over een landelijk netwerk van voorzieningen door Joost van der Nat en over de succesformule van de cursus Essentials 4 Data Support door Marjan Grootveld en Ellen Verbakel.

Agenda

  • 16 januari: Het opgraven van De Digitale Stad door Tjarda de Haan, webarcheologe en gast-e-curator bij het Amsterdam Museum. Tjarda vertelt over de ‘opgraving’ en de reconstructie van De Digitale Stad (DDS). Deze eerste virtuele stad in de wereld, opgericht in Amsterdam in 1994, werd een groot succes onder gebruikers en was in Nederland een voorloper van Facebook en Twitter.
    Meer informatie en inschrijven
  • 23 januari: Samen bouwen aan een netwerk van landelijke voorzieningen door Joost van der Nat, onderzoeker voor de NCDD. Joost licht toe hoe we er door samenwerking in Nederland voor kunnen zorgen dat onze belangrijke digitale informatie ook voor de toekomst behouden blijft. Dat instellingen waar mogelijk onderling hun voorzieningen delen, staat daarbij centraal.
    Meer informatie en inschrijven
  • 30 januari: Trainen en coachen met Essentials 4 Data Support. Marjan Grootveld en Ellen Verbakel van Research Data Netherlands werken als trainers/coaches in deze succesvolle cursus en delen hun ervaringen met het opzetten en doorontwikkelen van deze blended learning-cursus. De cursus richt zich op ondersteuners in onderzoeksdatamanagement, maar de geleerde lessen zijn universeel.
    Meer informatie en inschrijven

Meer informatie

De webinars zijn Nederlandstalig en kosteloos bij te wonen voor alle geïnteresseerden. Andere webinars van de NCDD vinden plaats in samenwerking met de DPC in een maandelijkse reeks waarin Nederlandse en internationale experts elkaar afwisselen. Alle webinars zijn online terug te kijken.

Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top