beeldband

Webinarserie finalisten Digital Preservation Awards

21 december 2016 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

In januari start een webinarserie van NCDD en DPC waarin alle winnaars en finalisten van de Digital Preservation Awards 2016 aan bod komen, waaronder ook de Nederlandse deelnemers. Drie Nederlandse initiatieven bemachtigden een finaleplaats, waarvan er twee een Digital Preservation Award mee naar huis mochten nemen. De data van de webinars van deze drie projecten zijn bekend en inschrijven is mogelijk. Let op: de data zijn gewijzigd ten opzichte van de eerdere planning.

Zodra er meer data van de webinars van de overige finalisten bekend worden, vindt u deze in de NCDD-agenda.

Agenda

  • 18 januari: Het opgraven van De Digitale Stad door Tjarda de Haan, webarcheologe en gast-e-curator bij het Amsterdam Museum. Tjarda vertelt over de ‘opgraving’ en de reconstructie van De Digitale Stad (DDS). Deze eerste virtuele stad in de wereld, opgericht in Amsterdam in 1994, werd een groot succes onder gebruikers en was in Nederland een voorloper van Facebook en Twitter.
    Meer informatie en inschrijven
  • 25 januari: Samen bouwen aan een netwerk van landelijke voorzieningen door Joost van der Nat, onderzoeker voor de NCDD. Joost licht toe hoe we er door samenwerking in Nederland voor kunnen zorgen dat onze belangrijke digitale informatie ook voor de toekomst behouden blijft. Dat instellingen waar mogelijk onderling hun voorzieningen delen, staat daarbij centraal.
    Meer informatie en inschrijven
  • 1 februari: Trainen en coachen met Essentials 4 Data Support. Marjan Grootveld en Ellen Verbakel van Research Data Netherlands werken als trainers/coaches in deze succesvolle cursus en delen hun ervaringen met het opzetten en doorontwikkelen van deze blended learning-cursus. De cursus richt zich op ondersteuners in onderzoeksdatamanagement, maar de geleerde lessen zijn universeel.
    Meer informatie en inschrijven

De winnaars, finalisten en jury van de Digital Preservation Awards 2016 – credits DPC.

Meer informatie

De webinars zijn Engelstalig en kosteloos bij te wonen voor alle geïnteresseerden. De NCDD biedt samen met de DPC een maandelijkse webinarreeks aan, waarin Nederlandse en internationale experts elkaar afwisselen. Alle webinars zijn online terug te kijken.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top