beeldband

Webinar ‘Netwerk van landelijke voorzieningen’ online

26 januari 2017 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Het webinar ‘Samen bouwen aan een netwerk van landelijke voorzieningen’ dat Joost van der Nat gister voor een NCDD/DPC-publiek hield, is nu online terug te kijken.

Samen wat kan, apart wat moet

Van der Nat, onderzoeker voor de NCDD, licht in dit webinar toe hoe we er door samenwerking in Nederland voor kunnen zorgen dat onze belangrijke digitale informatie ook voor de toekomst behouden blijft. Dat instellingen waar mogelijk onderling hun voorzieningen delen, staat daarbij centraal. In een nieuw ontwikkeld model wordt inzichtelijk gemaakt op welke onderdelen van het proces van ‘digitale duurzaamheid’ er mogelijkheden liggen voor samenwerking tussen organisaties. Dit model ligt aan de basis van het onderzoeksrapport ‘Samen bouwen aan een netwerk van landelijke voorzieningen’ [PDF] en het project dat hij momenteel uitvoert in het Netwerk Digitaal Erfgoed. Het onderzoeksrapport was eind vorig jaar goed voor een Digital Preservation Award op het gebied van onderzoek en innovatie.

Webinarserie

Dit webinar maakt deel uit van de (Engelstalige) webinarserie van winnaars en finalisten van de Digital Preservation Awards. Deze serie biedt de NCDD samen met de Digital Preservation Coalition aan. Op 2 februari is het de beurt aan Marjan Grootveld (DANS) en Ellen Verbakel (4TU.ResearchData), die de lessen delen die ze leerden bij het ontwikkelen en uitvoeren van de succesvolle blended learning-cursus Essentials 4 Data Support. De cursus werd genomineerd voor een Digital Preservation Award in de categorie ‘Teaching and communications’. Dit webinar kunt u kosteloos bijwonen na inschrijving.

Alle webinars worden online beschikbaar gemaakt. Bekijk het overzicht van beschikbare webinars.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top