beeldband

Vragenuur social media archivering

6 april 2020 Gepubliceerd door

Het Netwerk Digitaal Erfgoed roept Nederlandse erfgoedinstellingen op om het digitale verhaal van het coronavirus in Nederland te bewaren. Erfgoedinstellingen kunnen een bijdrage leveren aan het opbouwen van een ‘Coronaviruscollectie’. Vanuit het project ‘Social Media Archivering’ wordt vanaf donderdag 9 april van 11 tot 12 uur een wekelijks vragenuur georganiseerd. Zefi Kavvadia en Robert Gillesse van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis proberen dan om je vragen rondom social media archivering in relatie tot dit thema zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel je vragen

Het gaat in het vragenuur vooral om het ‘hoe’ van social media-archivering en minder om ‘waarom’, ‘waartoe’ en ‘mag dat?’ Denk hierbij aan vragen als: Welke archiveringtools zijn beschikbaar voor welke sociale media? Welke vaardigheden zijn hiervoor nodig? En wat kan ik vervolgens met het geoogste materiaal?

Iedere week via Zoom

Ingang tot het vragenuur is via deze Zoomlink. Dit vragenuur zal vanaf 9 april wekelijks op donderdagochtend van 11 tot 12 uur plaatsvinden, in ieder geval tot en met donderdag 30 april. Voertaal van het vragenuur is voornamelijk Engels, maar je kunt je vragen ook in het Nederlands stellen.

Meer informatie

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het NDE doen momenteel onderzoek naar tools voor social media archivering. De voorlopige conclusies staan in een tussentijds rapport. Lees meer over de nationale coronaviruscollectie op www.netwerkdigitaalerfgoed.nl/actueel/coronacollectie/.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top