beeldband

Vacature: projectleider Bedreigde collecties op fysieke dragers

21 oktober 2019 Gepubliceerd door

Digitale collecties op fysieke dragers zoals floppies, harddisks, cd-roms en usb-sticks worden steeds kwetsbaarder. Het risico op verlies van deze informatie is zeer groot. De dragers zelf zijn onderhevig aan verval, data wordt onleesbaar, hardware om de dragers uit te lezen veroudert of is niet meer beschikbaar. En het ontbreekt op dit moment aan een nationale aanpak voor het verzamelen van deze hardware.

Project Veiligstellen bedreigde collecties op fysieke dragers

Het project ‘Landelijke aanpak veiligstellen bedreigde collecties op fysieke dragers’ gaat de problematiek rond de collecties op fysieke dragers in kaart brengen en het bewustzijn van de instellingen vergroten. Er wordt een passend hulpmiddel ontwikkeld en er komt een voorstel voor een landelijke aanpak.

Wat ga je doen?

Het Netwerk Digitaal Erfgoed zoekt voor 16-24 uur per week een projectleider voor de duur van het programma (Q4 2019 – Q4 2020). Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het resultaat, de kwaliteit, de voortgang en het budget van het project. Je kunt mensen verbinden, je kunt luisteren en overtuigen. Je gaat vallen onder het programma Digitaal Erfgoed Houdbaar.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de vacaturepagina.

Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top