beeldband

Uitbreiding subsidieregeling Creatief gebruik digitaal erfgoed

22 mei 2020 Gepubliceerd door

De regeling ‘Creatief gebruik digitaal erfgoed’ is er om projecten met digitaal erfgoed te realiseren voor en door jongeren in het po, vo en mbo. De subsidievoorwaarden zijn nu uitgebreid en de regeling is verlengd tot oktober 2021.

Foto: John Schnobrich / unsplash

Actief en creatief gebruik van erfgoed door jongeren

Je kunt subsidie aanvragen voor een project dat gericht is op actief en creatief gebruik van digitaal erfgoed in de vrije tijd of tijdens schoolactiviteiten. Het gaat om projecten waarin jongeren creatief met digitaal erfgoed aan de slag gaan, op hun eigen manier. Bijvoorbeeld door iets nieuws te maken met digitaal erfgoed als bronmateriaal, zoals een videoclip op basis van archiefmateriaal. Of een theatervoorstelling door jongeren die hiervoor het digitale erfgoed over hun wijk hebben gebruikt.

De regeling is speciaal bedoeld om zichtbaarheid en gebruik van digitaal erfgoed te stimuleren. Voor projecten om digitaal erfgoed te bewaren zijn er andere regelingen.

Verruiming eisen en looptijd

De belangrijkste wijzigingen op de eerdere regeling:

  • het project hoeft niet alleen in de vrije tijd, maar kan ook op school plaatsvinden;
  • er kan voor 100% dekking van de projectkosten aangevraagd worden;
  • de looptijd is verlengd tot oktober 2021.

Meer weten?

Lees het hele bericht over de uitbreiding van regeling of bekijk de voorwaarden en de toelichting op de subsidieregeling op cultuurparticipatie.nl.
Het Fonds voor Cultuurparticipatie houdt regelmatig spreekuur voor vragen over de subsidieregelingen. Op donderdagavond 4 juni is er een online SpreekuurPlus met uitleg en voorbeelden speciaal voor de regeling Creatief gebruik digitaal erfgoed.

 

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top