beeldband

Tool: Executive Guide on Digital Preservation

16 mei 2019 Gepubliceerd door

De Digital Preservation Coalition (DPC) en UNESCO Memory of the World PERSIST Project lanceerden op 1 mei de online Executive Guide on Digital Preservation. Deze gids voorziet mensen uit de erfgoedsector van een set formuleringen, feiten en argumenten om te gebruiken in de communicatie met managers, beleidsmakers en budgethouders. Doel is om de visie op de waarde van digitale duurzaamheid in het hart van de organisaties te krijgen.

Interactieve, online tool

In deze online tool kun je op verschillende ingangen informatie zoeken. Op type organisatie, specifiek thema of probleem, feiten en voorbeelden of templates. De gids geeft via elke ingang een tabel met puntsgewijze informatie en argumenten die in te zetten zijn in communicatie en beleidsnotities.

De Executive Guide bevat een vrij toegankelijke verzameling aan bronnen via de DPC-website. Je vindt er onder andere:

  • Algemene statements die digitale duurzaamheid definiëren, in duidelijke taal om te gebruiken in verschillende typen organisaties.
  • Informatie met betrekking tot digitale duurzaamheid binnen specifieke sectoren en organisaties.
  • Een opsomming van het belang van digitale duurzaamheid, algemeen en in detail.
  • Belangrijke motivatoren, relevant voor verschillende organisaties.
  • Risico’s en kansen.
  • Voorbeelden en cijfers waarmee het belang van digitale duurzaamheid aangetoond wordt.

Meer informatie?

Het Netwerk Digitaal Erfgoed heeft een friendship agreement met de Digital Preservation Coalition. Ben je geïnteresseerd in digitale duurzaamheid? Kijk voor meer informatie op deze website bij de resultaten van het werkprogramma Digitaal Erfgoed Houdbaar.

Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top