Tien organisaties onderschrijven nieuw manifest Netwerk Digitaal Erfgoed

1 oktober 2018


V

andaag hadden tien erfgoedorganisaties de primeur om het nieuwe manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed te onderschrijven. Daarmee laten zij zien dat zij hun digitale erfgoedinformatie zo zichtbaar, bruikbaar en houdbaar mogelijk willen maken, volgens de principes van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed.


Batavialand, Erfgoed Brabant, Erfgoed Gelderland, Erfgoedhuis Zuid-Holland, Erfgoedpartners, Huis voor de Kunsten Limburg, Landschap Erfgoed Utrecht, Museumfederatie Fryslân, Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland en Stichting Erfgoed & Publiek ondertekenden het manifest. Bekijk ook het gehele overzicht van organisaties die hun handtekening hebben gezet.

OPEN en Netwerk Digitaal Erfgoed

Het manifest beleefde zijn vuurdoop op de gezamenlijke werkconferentie van OPEN (Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen) en het Netwerk Digitaal Erfgoed. De provinciale erfgoedinstellingen vervullen een belangrijke rol in het netwerk als knooppunt richting hun regionale achterban van instellingen. Tijdens de conferentie spraken de deelnemers over de invulling van die rol als ‘digitaal knooppunt’.

Het manifest

In het Netwerk Digitaal Erfgoed werken de kunstensector, de creatieve industrie, erfgoedpartijen en vele andere partners samen om erfgoed naar de gebruikers te brengen. De Nationale Strategie Digitaal Erfgoed met de gezamenlijke doelstellingen vormt hierbij de leidraad. Het manifest is hier een samenvatting van. Staat jouw organisatie ook achter deze uitgangspunten? Laat dit dan zien met behulp van het manifest en sluit je aan bij het groeiende netwerk van organisaties. Stuur een mail naar info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

 

Gerelateerd nieuws