beeldband

Softwareleveranciers ondertekenen manifest Netwerk Digitaal Erfgoed

12 november 2018 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Vandaag ondertekenden 11 leveranciers van erfgoedsoftware het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Hiermee gaf deze groep, waarin vrijwel alle aanbieders van collectiebeheerssystemen in Nederland vertegenwoordigd zijn, aan de uitgangspunten van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed te onderschrijven en samen met het netwerk erfgoedinformatie beter zichtbaar te gaan maken.

Elf leveranciers ondertekenen het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Foto door Sebastiaan ter Burg.

 

Ondertekening

Axiell, OCLC, DiVault, Picturae, Seecr, Total Design, De Ree, Driebit, Deventit, Cit en Delving zetten hun handtekening onder het document. De ondertekening vond plaats tijdens de presentatie van DERA 2.0, de nieuwste versie van de referentiearchitectuur voor de erfgoedsector, bij de Mariënhof in Amersfoort.

Champagne na het ondertekenen van het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed

 

Manifest

Het uitgangspunt van het Netwerk Digitaal Erfgoed is dat de erfgoedsector alleen het maximale uit digitaal erfgoed kan halen als alle partijen hierin samen optrekken. Zo kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat er meer mensen op een makkelijkere manier digitaal erfgoed kunnen gebruiken en beleven. Organisaties kunnen nu laten zien dat ze deze overtuiging delen door het manifest te onderschrijven.

Staat jouw organisatie ook achter de uitgangspunten van het Netwerk Digitaal Erfgoed en de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed? Laat dit dan zien met behulp van het manifest en sluit je aan bij het groeiende netwerk van organisaties.

Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top