beeldband

Save the date! HackaLOD 2019

28 mei 2019 Gepubliceerd door

Ook in 2019 is er weer een HackaLOD: de culturele Linked Open Data-hackathon. De HackaLOD 2019 vindt plaats op 29 en 30 november op een bijzondere, historische locatie. We duiken 24 uur onder in De Theaterloods bij Radio Kootwijk, het voormalig zendstation op de Veluwe. Dit bijzondere evenement is de afsluiter van de Week van het Digitaal Erfgoed.

Applicaties met Linked Open Data

Tijdens de HackaLOD worden deelnemers uitgedaagd om applicaties te ontwikkelen op basis van Linked Open Data uit datasets die beschikbaar worden gesteld door verschillende culturele instellingen. Een vakjury bepaalt aan het einde van de hackathon welke teams de beste apps hebben gemaakt. De HackaLOD is voor programmeurs, ontwikkelaars, data-analisten, data-journalisten, UX-designers en iedereen die met data nieuwe toepassingen kan en wil gaan maken.

Organisatie

Deze editie van de HackaLOD wordt georganiseerd door de Koninklijke Bibliotheek, het KNAW Humanities Cluster, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Rijksmuseum, in het kader van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Meer informatie

Wil je meer weten over de HackaLOD 2019 of wil je meedoen? Bekijk de agenda van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Zodra er meer bekend is over het programma, laten we het je hier weten.

 

 

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top