beeldband

Rozet staat achter manifest Netwerk Digitaal Erfgoed

24 juni 2019 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Ook cultureel centrum Rozet in Arnhem schaart zich achter de principes van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. Onlangs ondertekende Margriet van Leeuwen, manager Educatie, Erfgoed en Informatie bij Rozet, het manifest voor het optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van digitaal erfgoed.

Cultuur en verbinding

Rozet richt zich op cultuur en de verbinding van de samenleving door taal, kunst en erfgoed. Het centrum zet zich in voor de inwoners van Arnhem en omgeving waar iedereen gelijke kansen heeft om zich persoonlijk te ontwikkelen.

Rozet en digitaal erfgoed

Het manifest past goed bij de doelstellingen van Rozet, aldus Van Leeuwen. ‘Wij vinden het belangrijk om bij te kunnen dragen aan een netwerk waarbij we in samenwerking ons erfgoed nog zichtbaarder kunnen maken en de toegankelijkheid en bruikbaarheid kunnen verhogen.’

Het manifest

Het Netwerk Digitaal Erfgoed is een samenwerkingsverband van uiteenlopende partijen in de Nederlandse erfgoedsector. Wij geloven dat de erfgoedsector alleen het maximale uit digitaal erfgoed kan halen als alle partijen hierin samen optrekken. Zo kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat er meer mensen op een makkelijkere manier digitaal erfgoed kunnen gebruiken en beleven. Organisaties kunnen laten zien dat ze deze overtuiging delen door het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed te onderschrijven.

Staat jouw organisatie ook achter de uitgangspunten van het Netwerk Digitaal Erfgoed en de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed? Laat dit dan zien met behulp van het manifest en sluit je aan bij het groeiende netwerk van organisaties.

Meer informatie

Kijk op onze website voor meer informatie over het netwerk en het manifest.

 

Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top