beeldband

Programma The Big Picture (WDPD2019)

14 oktober 2019 Gepubliceerd door

Kom op 7 november naar het centrale evenement van de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid in Rotterdam. Tijdens The Big Picture staan beleid, voorzieningen en kosten om tot een succesvol digitaal duurzaamheidsbeleid te komen centraal. Interessant voor iedereen die bezig is met duurzame toegang tot digitaal erfgoed.

Door het netwerk, voor het netwerk

Alle programmaonderdelen zijn nu bekend. In de ochtend krijg je inzichten en voorbeelden van sprekers uit verschillende organisaties in het netwerk. Na de lunch zijn er workshops waarin je zelf aan de slag kunt met een casus waarmee je door het model gaat en afwegingen maakt: in beleid leg je ambities vast voor het duurzaam toegankelijk maken én houden van je collecties, maar hoe werk dat verder uit? Welke ingrediënten heb je daarvoor nodig? Wat zijn de resultaten die je wilt behalen en hoe faseer je dat? Laten de middelen en infrastructuur die je tot je beschikking hebt dat ook toe? Op de dag is genoeg ruimte voor vragen, discussie en om ideeën en inzichten uit te wisselen.

Sprekers en onderwerpen

  • Introductie – Marcel Ras (Netwerk Digitaal Erfgoed)
  • ‘De Big Picture van duurzame toegang’ – Barbara Sierman, Joost van der Nat, Herman Uffen, Tamar Kinkel (Netwerk Digitaal Erfgoed)
  • ‘Aan de slag met het kostenmodel duurzame toegankelijkheid bij Het Nieuwe Instituut’ – Frans Neggers (Het Nieuwe Instituut)
  • ‘Preserveren? Just do it!’ – Mies Langelaar (Stadsarchief Rotterdam)
  • ‘Digital Art Who Cares!?’ – Gaby Wijers (LIMA)
  • Workshops in 3 groepen en terugkoppeling (middag)

Aanmelden

Schrijf je in voor The Big Picture op 7 november in Rotterdam. Deelname aan de bijeenkomsten is kosteloos. Je kunt je opgeven voor:

  • de hele dag (inclusief lunch)
  • alleen het ochtendprogramma (zonder lunch)

Meld je aan via een e-mail aan EvenementenStadsarchiefDV@rotterdam.nl, onder vermelding van ‘WDPD dag’ of ‘WDPD ochtend’. Als je dieetwensen hebt, horen we het ook graag langs die weg.

Meer informatie

Bekijk het hele programma met alle tijden en de locaties.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top