beeldband

Programma van bijeenkomsten IDPD17 bekend

26 oktober 2017 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Ter gelegenheid van International Digital Preservation Day op 30 november organiseren het Netwerk Digitaal Erfgoed, de NCDD en het kennisplatform Preservation gezamenlijk twee themabijeenkomsten rondom digitale duurzaamheid. De programma’s van de ochtendbijeenkomst Kaf en koren: E-mailarchivering nu en in de toekomst en de middagbijeenkomst Digitaal DNA: de essentiële kenmerken van een object zijn nu bekend.

Internationale keynotes

De opening van International Digital Preservation Day wordt verzorgd door Afke van Rijn (directeur Media & Creatieve Industrie OCW) en
Marens Engelhard (voorzitter dagelijks bestuur NDE, directeur Nationaal Archief, algemeen rijksarchivaris). De dag biedt een keur aan interessante sprekers die vertellen over de ervaringen binnen de eigen instelling. Daarnaast zijn we verheugd over de komst van twee internationale keynotesprekers: James Lappin (Loughborough University) over e-mailarchivering en Jon Tilbury (Preservica) over essentiële kenmerken.

De bijeenkomsten worden gehouden bij het ministerie van OCW in Den Haag en zijn gratis toegankelijk. Wacht niet te lang met inschrijven.

International Digital Preservation Day

Op 30 november vindt de eerste International Digital Preservation Day (IDPD) plaats. Dit is een initiatief van de Digital Preservation Coalition en een groot aantal internationale partners, waaronder het Netwerk Digitaal Erfgoed en de NCDD. We staan dan stil bij wat we met elkaar al hebben bereikt en hopen nog meer bewustzijn en betrokkenheid te creëren voor wat ons in de komende jaren nog te doen staat om ons maatschappelijke digitale geheugen (archieven, bibliotheken, AV/media, cultuur en wetenschap) voor de toekomst veilig te stellen.

De dag is ook bedoeld om de aandacht te vestigen op de digitale collecties die wereldwijd beheerd worden door alle soorten organisaties. Erfgoedinstellingen in Nederland besteden op diverse manieren aandacht aan International Digital Preservation Day. Lees op de website van de NCDD hoe uw instelling ook deel kan nemen en welke activiteiten er worden aangeboden.

 

Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top