beeldband

Oproep: deel uw duurzaamheidsbeleid met collega-instellingen

9 juni 2016 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Het project Duurzaamheidsbeleid is op zoek naar voorbeelden van beleid voor de duurzame toegang tot digitale collecties in Nederlandse instellingen om te verwerken in de Catalogus voor Duurzaamheidsbeleid. Door het beleid van uw organisatie te delen, helpt u collega-instellingen op weg naar duurzame toegankelijkheid.

Catalogus voor Duurzaamheidsbeleid

Onder leiding van de Koninklijke Bibliotheek werkt het NCDD-projectteam aan de vertaling van de veelgebruikte Engelstalige Catalogue of Preservation Policies, zodat deze beter toegankelijk wordt voor instellingen in ons land. Veel instellingen hebben namelijk nog geen beleid opgesteld over het duurzaam toegankelijk houden van hun digitale collecties. Dit staat de langetermijntoegang tot deze materialen in de weg. Door Nederlandse voorbeelden van beleid op te nemen in de catalogus, hoopt het projectteam organisaties te inspireren en te faciliteren bij het opstellen van beleid. De Nederlandstalige catalogus komt naar verwachting in de zomer beschikbaar. Volg de NCDD-kanalen (website, nieuwsbrief, Twitter) om op de hoogte te blijven.
Het project is onderdeel van het werkpakket Digitaal Erfgoed Houdbaar, dat door de NCDD-partners wordt uitgevoerd in het nationale Netwerk Digitaal Erfgoed.

Deel uw beleid

Heeft uw organisatie beleid op het gebied van de duurzame toegang tot de digitale collecties en wilt u dit delen? Neem dan contact op met projectleider Barbara Sierman via barbara.sierman@kb.nl. Alle bijdragen zijn welkom! Voor algemene vragen over de NCDD kunt u contact met ons opnemen via info@www.netwerkdigitaalerfgoed.nl.

 

Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top