beeldband

Ook Stichting Heineken Collection ondertekent manifest

6 november 2019 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Mooi nieuws uit Amsterdam. Stichting Heineken Collection, de beheerder van het historische erfgoed van Heineken, heeft ons manifest ondertekend.

Van beeldmateriaal tot bouw- en bierobjecten

De stichting wil de enorme collectie van materiaal uit de geschiedenis van het Heinekenconern verzamelen, beheren en presenteren. De collectie bestaat uit honderdtwintigduizend items, variërend van beeldmateriaal tot documenten, reclamemateriaal, kunst en brouw- en bierobjecten. ‘Wij stellen net als het NDE de gebruiker centraal, en willen vooral dat het verhaal over de geschiedenis van het concern goed en boeiend verteld wordt’, vertelt Demelza van der Maas, collectiemanager bij de stichting.

Verbanden met collecties van andere instellingen

Waarom heeft Stichting Heineken Collection zich aangesloten bij het NDE? ‘Veel collecties van kleinere organisaties leiden een geïsoleerd bestaan, terwijl er vaak allerlei verbanden zijn met collecties van andere instellingen’, vertelt Demelza van der Maas.‘Neem bijvoorbeeld de elfhonderd bouwtekeningen van brouwerijen van Heineken die zijn gedigitaliseerd. Die wil je toch ook terug kunnen vinden in de locaties van lokale archieven?’

Collectiemanager Demelza van der Maas ondertekent het manifest.

 

Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top