beeldband

Online preserveringsevent ‘We Miss iPRES’ in aantocht

13 juli 2020 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Door coronaperikelen ging er de afgelopen maanden een streep door allerlei congressen over digitale duurzaamheid. Maar gelukkig vond de bijeenkomst OPFCON in juni alsnog digitaal plaats. En in september komt er een alternatief voor de befaamde International Conference on Digital Preservation (iPRES). Onder de veelzeggende titel: ‘We Miss iPRES’!

‘We Miss iPRES’ op 22, 23 en 24 september

Save the date! De International Conference on Digital Preservation (iPRES) gaat dit jaar helaas niet door, maar online kunnen we natuurlijk wél onderzoek en bevindingen uitwisselen. Onder het motto ‘We Miss iPRES’ delen we op 22, 23 en 24 september actueel nieuws samen met de digital preservation community. Het Netwerk Digitaal Erfgoed, de Digital Preservation Coalition en de organisatoren van iPRES Beijing hebben de koppen bij elkaar gestoken en organiseren een online evenement van drie halve dagen voor iedereen die iPRES dit jaar mist. ‘We Miss iPRES’ is online, gratis en voor iedereen toegankelijk. De oproep tot deelname gaat volgende week open. Volg @WeMissiPRES voor meer informatie of lees alvast wat er in september op de agenda staat.

Van Wenen naar het web: ‘OPFCON’ 

Op 9 en 10 juni 2020 vond OPFCON plaats, de viering van het tienjarige jubileum van de Open Preservation Foundation (OPF). Het Netwerk Digitaal Erfgoed was trotse sponsor van deze online conferentie. OPFCON trok 261 online deelnemers uit 30 landen. Het was een van de weinige conferenties die dit jaar in het vakgebied digitale duurzaamheid plaatsvond, al werd OPFCON van Wenen naar het web verplaatst. De deelnemers blikten terug op de resultaten van tien jaar OPF en vooruitgekeken naar de uitdagingen waar OPF en het vakgebied voor staan. De collaborative notes, presentaties en posters van OFPCON zijn inmiddels online beschikbaar.

Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top