beeldband

Nog een week nomineren voor Digital Preservation Awards

23 juli 2018 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

De uitreiking van de prestigieuze internationale Digital Preservation Awards 2018 komt steeds dichterbij. U heeft nog maar één week om uw nominaties in te sturen en kans te maken om als beste in het vakgebied te worden erkend. De aanmelding voor inzendingen sluit maandag 30 juli om 10.00 uur.

De Awards

In 2018 worden de Awards – naast de DPC Fellowship Award – uitgereikt in vijf categorieën:

  • De Software Sustainability Institute Award for Research and Innovation erkent uitmuntendheid in praktische onderzoeks- en innovatieactiviteiten. De award omvat een geldprijs van £ 1000, een trofee en certificaten.
  • De DPC Award for Teaching and Communications, waarbij uitmuntendheid wordt erkend op het gebied van hulpverlening, training en belangenbehartiging. De award omvat een geldprijs van £ 1000, een trofee en certificaten.
  • De National Records of Scotland Award for the Most Distinguished Student Work in Digital Preservation, die studentenwerk op het gebied van digitaal erfgoed aanmoedigt en erkent. De award omvat deelname aan een internationale conferentie, een trofee en een certificaat.
  • De National Archives Award for Safeguarding the Digital Legacy viert de praktische toepassing van preservation tools om digitale objecten te beschermen. De award omvat een geldprijs van £ 1000, een trofee en certificaten.
  • De Open Data Institute Award for the Most Outstanding Digital Preservation Initiative in Commerce, Industry and the Third sector wordt uitgereikt om het gebruik van tools en technieken voor digitale duurzaamheid te erkennen en aan te moedigen bij instellingen die niet primair collectiebeherend zijn. De award omvat een geldprijs van £ 1000, een trofee en certificaten.

Op initiatief van de Digital Preservation Coalition (DPC) worden deze prijzen elke twee jaar uitgereikt aan mensen of organisaties die op een significante en innovatieve manier hebben bijgedragen aan het veiligstellen en toegankelijk houden van ons wereldwijde digitale erfgoed.

Nomineren kan nog tot maandag 30 juli 2018, 10.00 uur!

Feestelijke uitreiking in Amsterdam

Dit jaar vindt de feestelijke uitreiking plaats op 29 november als onderdeel van de World Digital Preservation Day. Voor het eerst wordt de ceremonie buiten Groot-Brittannië gehouden: als partner van de Digital Preservation Coalition organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed dit jaar de uitreiking. Het Amsterdam Museum, onderdeel van het Netwerk Digitaal Erfgoed en tevens prijswinnaar in 2016, vormt het toneel voor de feestelijkheden. De prijzen worden uitgereikt in de Galerij van het museum, waar we worden omgeven door een serie indrukwekkende portretten uit de zeventiende eeuw.

Meer informatie

Meer informatie over de nominatieprocedure, de jury en de prijscategorieën vindt u op de website van DPC.

 

Prijsuitreiking Digital Preservation Awards 2016.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top