beeldband

Nieuwe tools en tricks voor de duurzame toegang tot uw collecties

20 september 2017 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Werkt u bij een erfgoedinstelling en bent u betrokken bij de duurzame toegang tot de digitale materialen? Maak dan gebruik van de instrumenten voor digitale duurzaamheid die het Netwerk Digitaal Erfgoed tussen 2015 en 2017 opleverde.

Bekijk de factsheet

In de factsheet Tools en tricks voor de duurzame toegang tot uw collecties (PDF) zet het Netwerk Digitaal Erfgoed alle tools, websites, rapporten en overige kennis uit het werkpakket Digitaal Erfgoed Houdbaar op een rij. Neem een kijkje om te zien waar u in uw dagelijkse praktijk gebruik van kunt maken. De factsheet is ook beschikbaar in het Engels (PDF).

De nieuwe factsheet met de resultaten van het werkpakket Digitaal Erfgoed Houdbaar

Het Netwerk Digitaal Erfgoed

Deze instrumenten zijn het resultaat van de nationale samenwerking van een groot aantal erfgoedinstellingen in Nederland. In het werkpakket Digitaal Erfgoed Houdbaar, dat werd gecoördineerd door de NCDD, richtten zij zich vanaf september 2015 op het gezamenlijke delen en ontwikkelen van kennis en voorzieningen voor de duurzame toegankelijkheid van het digitaal erfgoed in Nederland. De doelstelling is dat iedereen van deze resultaten gebruik kan maken en kan deelnemen in de projecten van het netwerk.

Het Netwerk Digitaal Erfgoed gaat door met het vergroten van de zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van het Nederlands digitaal erfgoed. Houd de websites van DEN en de NCDD in de gaten om aan te sluiten en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, of meld u aan voor de nieuwsbrief Digitale Duurzaamheid.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top