beeldband

Nieuwe basiscursus Leren Preserveren bijna vol

18 september 2017 Gepubliceerd door

Er zijn nog twee plekken vrij in de nieuwe cursus Leren Preserveren die op 3 oktober in Den Haag start. Leren Preserveren is een basiscursus waarin erfgoedprofessionals leren hoe ze digitale informatie duurzaam kunnen beheren, opslaan en toegankelijk kunnen maken.

Leren Preserveren

De cursus is een initiatief van het Netwerk Digitaal Erfgoed, Het Nieuwe Instituut en de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid. Na een succesvolle pilot in het voorjaar (beoordeeld met een 8.1 door de pilotcursisten) start in oktober de eerste groepscursus. Die bestaat uit het bestuderen van online cursusmateriaal, het maken van opdrachten en drie bijeenkomsten met onder andere presentaties van experts. In het voorjaar start de volgende groep. De inschrijving hiervoor opent binnenkort.

Naast deelname aan de groepscursus is het ook mogelijk om op eigen gelegenheid en eigen tempo het online cursusmateriaal door te lopen. Deze online zelfstudievariant is gratis te volgen. Lees meer over de cursusvarianten op de website van Leren Preserveren.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top