beeldband

Nieuw keurmerk voor digitale archieven: CoreTrustSeal

19 september 2017 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Het Data Seal of Approval (DSA) introduceert samen met World Data System (WDS) van ICSU een nieuwe certificerende organisatie: CoreTrustSeal. CoreTrustSeal biedt elke geïnteresseerde data-opslagplaats een fundamenteel niveau van certificering op basis van de catalogus en procedures van de DSA-WDS Core Trustworthy Data Repositories Requirements. De CoreTrustSeal-certificering vervangt de Data Seal of Approval en WDS Regular Members-certificering.

Over CoreTrustSeal

CoreTrustSeal is een community-based non-profitorganisatie ter bevordering van duurzame en betrouwbare data-infrastructuren. Zij staat onder leiding van een Standards and Certification Board van gekozen leden die de gezamenlijke reviewers vertegenwoordigen en benoemde leden die de belangen van de bredere gemeenschap van data repositories behartigen.

Meer over certificering

Bent u geïnteresseerd in het certificeren en professionaliseren van uw digitale archief? Neem dan eens een kijkje op de Wegwijzer Certificering voor Digitale Archieven. Op deze site hebben het Netwerk Digitaal Erfgoed, de NCDD en DANS informatie gebundeld over de beschikbare keurmerken en geven zij ondersteuning en advies bij (de voorbereiding op) deze certificeringstrajecten.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top