beeldband

Netwerk Digitaal Erfgoed present op iPRES2017

17 mei 2017 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Drie projecten van het Netwerk Digitaal Erfgoed zijn uitgenodigd om hun werkwijze en resultaten met het internationale publiek van iPRES 2017 te delen. Deze grote toonaangevende conferentie vindt dit jaar plaats in Kyoto, Japan, van 25 tot 29 september.

Geselecteerde projecten

De short papers van de projecten Persistent identifiers, Certificering van repositories en Gedistribueerde voorzieningen worden tijdens de conferentie gepresenteerd. De drie projecten maken deel uit van het werkpakket Digitaal Erfgoed Houdbaar, een serie projecten die erop gericht is digitale informatie uit erfgoed en wetenschap op de lange termijn toegankelijkheid te houden. Het werkpakket is onderdeel van de nationale strategie van het Netwerk Digitaal Erfgoed, waarvan de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid ook deel uitmaakt. Marcel Ras, programmamanager van het werkpakket Digitaal Erfgoed Houdbaar, is verheugd over de uitnodiging van iPRES: ‘Dat deze projecten zich mogen presenteren, laat zien dat er internationaal veel waardering is voor de activiteiten van het Netwerk Digitaal Erfgoed.’

Keynote Ingrid Dillo, DANS

Ook is er een Nederlandse keynote: Ingrid Dillo (adjunct-directeur/directeur beleid bij DANS) spreekt tijdens iPRES over data repositories, trust en het CoreTrustSeal (de opvolger van het Data Seal of Approval en World Data System – WDS). Ingrid is co-voorzitter van het Scientific Committee van ICSU/WDS. WDS komt op het moment van de iPRES-conferentie ook bijeen in Kyoto, onder andere voor de Asia-Oceania Conference.

Meer informatie

Lees meer over het Netwerk Digitaal Erfgoed en iPRES. Bekijk ook de Nederlandse bijdrage aan iPRES 2016. In 2019 komt iPRES naar Nederland, met medewerking van de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid en het Netwerk Digitaal Erfgoed. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Translate »
Top