beeldband

Neem deel aan de survey over webarchivering

30 maart 2016 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Archiveert uw instelling websites of andere online bronnen? Vul dan de survey in over webarchivering. Daarmee helpt u het Netwerk Digitaal Erfgoed in kaart te brengen welke delen van het web door wie in Nederland gearchiveerd worden, met een beter overzicht en een integrale aanpak als beoogd resultaat.

De survey

Het invullen van de survey kost ongeveer 15 minuten en uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. De vragen gaan over uw activiteiten op het gebied van webarchivering. Ga naar de survey, of kopieer de link in uw browser: https://nl.surveymonkey.com/r/Webarchivering_in_Nederland.

Help de survey verspreiden

Het Netwerk Digitaal Erfgoed wil graag een zo goed mogelijk beeld krijgen van webarchivering in Nederland. Het is dan ook van belang dat zoveel mogelijk betrokken partijen de survey invullen. Kent u organisaties of netwerken die aan webarchivering doen? U doet ons een groot plezier als u deze survey dan door wilt sturen.

Project Coördinatie webarchivering

De survey is onderdeel van het project ‘Coördinatie webarchivering’ dat door de NCDD-partners in het Netwerk Digitaal Erfgoed wordt uitgevoerd. Het project behoort tot het werkpakket Digitaal Erfgoed Houdbaar. Arnoud Goos, werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, is projectleider. Met dit project hoopt het projectteam de eerste stappen te zetten richting een meer integrale aanpak van webarchivering in Nederland. Er is nu namelijk weinig zicht op welke online bronnen waar gearchiveerd worden. Aan de hand van bijvoorbeeld een Nationaal Register Webarchivering kunnen organisaties beter samenwerken en kunnen collecties beter worden benut. Dit biedt voordelen voor zowel de betrokken organisaties als de eindgebruiker.

 

Meer informatie

Heeft u vragen over de survey of over het project? Neem dan contact op met projectleider Arnoud Goos via agoos@beeldengeluid.nl.

 

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top