beeldband

Nederlandse en Vlaamse inzet voor Nederlandstalige DBpedia

28 maart 2017 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Een handvol Nederlandse en Vlaamse instituten uit wetenschap en erfgoed dragen actief bij aan de ontwikkeling van de Nederlandstalige DBpedia en bouwen samen de vereiste expertise verder uit, zo meldt het tijdschrift E-data & Research in zijn februarinummer.

DBpedia en linked data

“DBpedia is het machineleesbare zusje van Wikipedia. De feitelijke gegevens uit de Wikipedia-teksten worden omgesmolten tot gestructureerde data en gekoppeld aan een wereldwijd web van data (Linked Data). Inmiddels bevat de huidige DBpedia-dataset circa 38 miljoen van dergelijke schakels, afkomstig van 125 taalversies, en vormt het een ruggengraat voor het globale web van data.”

Lees het hele artikel in E-data & Research (op pagina 6).

Over E-data & Research

E-data & Research is een nieuwsbrief over data en onderzoek in de alfa- en gammawetenschappen. Het blad biedt nieuws en informatie voor onderzoekers en studenten en een ieder die zich betrokken voelt bij de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van digitale onderzoeksdata. E-data & Research verschijnt drie keer per jaar en wordt mogelijk gemaakt door: CentERdata, CLARIAH, DANS, Huygens ING, de Koninklijke Bibliotheek en het Rijksmuseum.
Een gratis abonnement op E-data & Research kunt u aanvragen door een e-mail te sturen naar de redactie. Lees meer op de site van E-data & Research.

 

Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top