beeldband

Het Nationaal Museum van Wereldculturen heeft ons manifest ondertekend

13 november 2019 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Ook het Nationaal Museum van Wereldculturen heeft ons manifest ondertekend. ‘Hiermee committeren wij ons aan een aantal principiële uitgangspunten met betrekking tot het digitaliseren en beschikbaar stellen van onze collecties op het web’, zei directeur Stijn Schoonderwoerd toen hij het manifest ondertekende.

Rijksmuseum

Het Nationaal Museum van Wereldculturen is een rijksmuseum dat in 2014 is ontstaan door de fusie van het Afrika Museum in Berg en Dal, het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden, het Tropenmuseum in Amsterdam en het Wereldmuseum in Rotterdam.

Partijen samen optrekken

Het uitgangspunt van het Netwerk Digitaal Erfgoed is dat de erfgoedsector alleen het maximale uit digitaal erfgoed kan halen als alle partijen hierin samen optrekken. Zo kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat er meer mensen op een makkelijkere manier digitaal erfgoed kunnen gebruiken en beleven. Organisaties kunnen nu laten zien dat ze deze overtuiging delen door het manifest te onderschrijven.

Staat jouw organisatie ook achter de uitgangspunten van het Netwerk Digitaal Erfgoed en de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed? Laat dit dan zien met behulp van het manifest en sluit je aan bij het groeiende netwerk van organisaties.

Meer informatie

Als je meer wilt lezen over het manifest, bezoek je de manifestpagina op deze website.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top