beeldband

Museum Rotterdam schaart zich achter manifest Netwerk Digitaal Erfgoed

18 juni 2019 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Het Netwerk Digitaal Erfgoed is verheugd dat ook Museum Rotterdam middels het manifest zijn steun geeft aan de principes van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed: samen digitaal erfgoed optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken.

Stadsmuseum met lef

Museum Rotterdam ziet zichzelf als een stadsmuseum met lef. Cultuurhistorische collectiestukken en nieuw cultureel erfgoed vertellen het verhaal van de stad en haar bewoners – van nederzetting aan de Rotte tot veelkleurige metropool. Samen met Rotterdammers ontrafelt het museum het DNA van de stad. Een unieke combinatie die gedurfde exposities en impact oplevert, in het museum en in de stad.

Verbinden

“Dankzij het Netwerk Digitaal Erfgoed wordt het collectief geheugen van een samenleving pas echt toegankelijk. Het verbindt letterlijk oudere en nieuwere generaties”, aldus Paul van de Laar, directeur Museum Rotterdam.

Medewerkers van Museum Rotterdam vieren het ondertekenen van het manifest.

 

Het manifest

Het Netwerk Digitaal Erfgoed is een samenwerkingsverband van uiteenlopende partijen in de Nederlandse erfgoedsector. We geloven dat de erfgoedsector alleen het maximale uit digitaal erfgoed kan halen als alle partijen hierin samen optrekken. Zo kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat er meer mensen op een makkelijkere manier digitaal erfgoed kunnen gebruiken en beleven. Organisaties kunnen laten zien dat ze deze overtuiging delen door het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed te onderschrijven.

Staat jouw organisatie ook achter de uitgangspunten van het Netwerk Digitaal Erfgoed en de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed? Laat dit dan zien met behulp van het manifest en sluit je aan bij het groeiende netwerk van organisaties.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top