beeldband
Erfgoed in het onderwijs - platforms voor lesmateriaal

Met deze platformen maak en deel je erfgoedlesmateriaal

21 augustus 2020 Gepubliceerd door

Ga je erfgoedlesmateriaal ontwikkelen? Of heb je lesmateriaal ontwikkeld en wil je dit via een platform aanbieden? Met dit overzicht vind je het platform dat aansluit bij jouw wensen. En om je op weg te helpen vinden er binnenkort verschillende kennissessies plaats.

Erfgoed in het onderwijs - platforms voor lesmateriaal

Via het overzicht* vind je het platform dat het beste past bij jouw doelgroep, onderwerp en andere wensen. Zoek je bijvoorbeeld een platform om jouw kant-en-klare erfgoedlesmateriaal te uploaden? Of wil je het materiaal nog vormgeven? En vraag je de platformbeheerder om ondersteuning, of wil je alles zelf kunnen doen? Doordat je in het overzicht op allerlei zaken kunt filteren, helpen we je een weloverwogen keuze te maken.

Digitaal erfgoed voor het onderwijs

Het overzicht van platformen is ontwikkeld vanuit het programma ‘Digitale ontsluiting erfgoed voor het onderwijs’, in samenwerking met DEN Kennisinstituut cultuur & digitalisering (DEN). Het programma wordt uitgevoerd door Kennisnet en het Netwerk Digitaal Erfgoed; zij zetten zich samen in om de ontsluiting van digitaal cultureel erfgoed voor het onderwijs te verbeteren.

Kennissessies

In september en oktober organiseren we een aantal kennissessies om je op weg te helpen. Tijdens zo’n sessie leer je alles over het doel en de werkwijze van het betreffende platform. Deelname is gratis, aanmelding is wel verplicht.

Wikiwijs en Edurep – 8 september 14:00 uur, spreker Lalibel Mohaupt
SpacetimeLayers – 10 september 14:00 uur, spreker Patrick Trentelman (Spacetime Layers) en Hester Witteveen (Stichting Kunst & Cultuur)
Voordeklas.com – 15 september 14:00 uur, spreker Suzanne Lustenhouwer
LessonUp – 29 september 13:30 uur, spreker Jan-Wolter Smit
Beeld en Geluid op school – 8 oktober 16:00 uur, spreker Marieke Hermans

Verder lezen

Meer weten over het programma over digitaal erfgoed in het onderwijs, dat wordt uitgevoerd door Kennisnet en het Netwerk Digitaal Erfgoed? Ga naar kn.nu/digitaalerfgoed.

Ook kun je je aanmelden voor de LinkedIn-groep ‘Digitaal erfgoed voor het onderwijs‘. Hier wisselen culturele instellingen en makers van lesmateriaal kennis en ervaringen uit over de beschikbaarheid en het gebruik van digitaal erfgoed in het onderwijs. We nodigen je van harte uit om mee te praten, mee te denken en je kennis met ons te delen.

* We hopen het overzicht binnenkort op deze pagina te kunnen aanbieden. Tot die tijd staat het overzicht in een Google-spreadsheet.

Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top