beeldband

Limburgs Museum ambassadeur Nationale Strategie Digitaal Erfgoed

11 september 2019 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Het Limburgs Museum sluit zich aan bij het groeiende netwerk van instellingen die willen werken volgens de principes van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. Onlangs ondertekende directeur Bert Mennings het manifest voor optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar erfgoed.

Verhalen verzamelen, tonen en vertellen

Het Limburgs Museum is het museum over, voor en in Limburg, dat verhalen van Limburg vertelt en ophaalt bij het publiek. Een museum dat op een levendige manier het verleden duidt, het heden toont en de toekomst verkent. Het Limburgs Museum ontsluit cultuur en erfgoed voor een breed publiek.

Ambassadeur

“Limburgs Erfgoed delen we ook digitaal graag met het publiek in actieve samenwerking met de Coöperatie Erfgoed Limburg en vele andere partners in Limburg”, vertelt Mennings. “De uitgangspunten van het Netwerk Digitaal Erfgoed zijn daarbij belangrijk. We zijn dan ook graag ambassadeur van het manifest en roepen andere Limburgse erfgoedpartners op om eveneens het manifest te onderschrijven.”

Medewerkers van het Limburgs Museum ontvingen een taart om de ondertekening van het manifest te vieren.

Meer impact van digitaal erfgoed

Het Netwerk Digitaal Erfgoed is een samenwerkingsverband van uiteenlopende partijen in de Nederlandse erfgoedsector. Wij geloven dat de erfgoedsector alleen het maximale uit digitaal erfgoed kan halen als alle partijen hierin samen optrekken. Zo kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat er meer mensen op een makkelijkere manier digitaal erfgoed kunnen gebruiken en beleven. Organisaties kunnen laten zien dat ze deze overtuiging delen door het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed te onderschrijven.

Staat jouw organisatie ook achter de uitgangspunten van het Netwerk Digitaal Erfgoed en de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed? Laat dit dan zien met behulp van het manifest en sluit je aan bij het groeiende netwerk van organisaties.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top