beeldband

LIMA ondertekent manifest op WDPD

7 november 2019 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Toepasselijker kan het bijna niet. Vandaag, op de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid, heeft LIMA, het internationale platform voor duurzame toegang tot mediakunst, het manifest ondertekend. LIMA is al vanaf het begin van de start van het NDE nauw betrokken bij ons netwerk van samenwerkende instellingen.

Born digital kunst

LIMA is een pionier op het gebied van conservering van born digital kunst. Dit is materiaal zonder analoge equivalent. LIMA ondersteunt kunstenaars, musea, producenten, collecties en verzamelaars bij het digitaal bewaren van hun mediakunstwerken en onderzoekt en ontwikkelt nieuwe strategieën voor conservering’, vertelt LIMA-directeur Gaby Wijers. ‘LIMA beheert in Nederland ook het kenniscentrum en e-Depot voor mediakunst. De conservering van mediakunst  en Digital Preservation zijn jonge disciplines. Het veld is constant in beweging. Door snelle en voortschrijdende technische ontwikkelingen, is het niet eenvoudig om accurate toekomstvoorspellingen te maken. Daarom verzamelen, evalueren en publiceren we best practices. We ontwikkelen criteria en tools en maken deze beschikbaar voor instellingen en makers.

Nieuwe ontwikkelingen

‘Door kennisdeling en samenwerking in een netwerk, kunnen nieuwe ontwikkelingen gedaan, gedeeld en geïmplementeerd worden’ zegt de LIMA-directeur. ‘Zeker als zo’n netwerk vanuit de verschillende domeinen en ook door grotere organisaties wordt ondersteund. Zo hoef je niet iedere keer zelf  het wiel uit te vinden.’

Wil je meer lezen over het manifest? Bezoek dan de manifestpagina op deze website.

Met een heerlijke NDE-taart vieren de LIMA-medewerkers de ondertekening van het manifest.

 

Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top