beeldband

Let’s Play Preservia

14 december 2018 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Save the date: maandag 28 januari kun je meedoen aan de open playtest van Preservia in het Nationaal Archief! Remco van Veenendaal, Preservation Officer bij het Nationaal Archief, ontwikkelde dit bordspel over duurzame toegankelijkheid.

Wat is Preservia?

Preservia is een bordspel dat gaat over digital preservation en (digitaal) duurzaamheidsbeleid. Het is een coöperatief en competitief bordspel. Samen verkennen de spelers(groepen) het land Preservia, en daarbij moeten ze opdrachten uitvoeren. Uiteraard gaan de opdrachten over digital preservation. Iedere speler krijgt een rol, zoals een Videogamecurator met oude computerspellen als expertise. Uiteindelijk kan er maar één speler staatssecretaris van duurzame toegankelijkheid worden.

Eerdere Playtests

Het spel is al eens door duurzaamheidsprofessionals getest tijdens eerdere playtests. Met de verbeteringen die daaruit voortkwamen, is het spel verder ontwikkeld en werd het met de financiële steun van het Netwerk Digitaal Erfgoed vertaald naar het Engels. Tijdens iPRES2018 in Boston is Preservia tweemaal gespeeld door internationale deelnemers.

Publicatie verwacht in februari 2019

Met de laatste playtest in januari hoopt Remco het spel nog verder te verbeteren, zodat de eerste officiële versie in februari 2019 online gepubliceerd kan worden. Daarna kun je het spel zelf printen en spelen.

Meer informatie

De open playtest vindt op 28 januari 2019 van 15.30-17.30 uur plaats in het Nationaal Archief. Hier lees je er meer over. Wil je meespelen? Geef je dan op door een mailtje te sturen naar remco.van.veenendaal@nationaalarchief.nl.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top