beeldband

Landelijke consultatie NDE-programmaplan 2019-2020

6 september 2018 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Met veel plezier kondigen wij een landelijke consultatie aan van het programmaplan 2019-2020 van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Uw input helpt ons om de kwaliteit van het programma verder te verbeteren. De consultatie is open van maandag 24 september om 9.00u tot vrijdag 5 oktober om 17.00u.

Open erfgoedinformatie, open netwerk

De komende twee jaar wordt een bijzondere periode voor het Netwerk Digitaal Erfgoed. Het kabinet maakt namelijk extra middelen beschikbaar voor de digitale toegankelijkheid van erfgoed, archieven en collecties. Een deel hiervan wordt toegekend aan het Netwerk Digitaal Erfgoed. De opdracht hierbij is om de “dienstverlening en de inclusiviteit van het netwerk te intensiveren”, met als doel dat met name collecties van kleinere instellingen digitaal beschikbaar komen. Hoe completer het aanbod is, hoe meer Nederlanders erfgoed digitaal kunnen beleven. De doelstellingen van het programmaplan zijn daarom “open erfgoedinformatie” en “open netwerk”. De Nationale Strategie Digitaal Erfgoed vormt de basis voor het programma.

Ontwikkeling programmaplan

Het programmaplan dient als subsidieaanvraag voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Een schrijfteam met onder andere vertegenwoordigers van sectorale, provinciale en thematische knooppunten heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een conceptversie hiervan. Omdat het plan betrekking heeft op de hele erfgoedsector, vinden wij het belangrijk om dit te delen met alle professionals en organisaties in het veld. Alle reacties zijn daarbij waardevol: uit alle sectoren, van organisaties groot en klein, uit het hele land.

Meer informatie

Het programmaplan is vanaf 24 september in te zien op de consultatiepagina van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Aan de hand van een aantal vragen hopen we zoveel mogelijk input op te halen. In de komende weken volgt er meer informatie over dit online proces. Heeft u in de tussentijd vragen, dan kunt u terecht bij netwerkmanager Wilbert Helmus via wilbert.helmus@netwerkdigitaalerfgoed.nl of 06 50 49 95 53.
We zien uit naar uw reactie.

Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top