beeldband

Laatste plaatsen cursus Leren Preserveren

11 september 2019 Gepubliceerd door

Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor de cursus Leren Preserveren die op dinsdag 8 oktober van start gaat. In drie groepsbijeenkomsten brengt de cursus je niet alleen inzicht in wat duurzame toegankelijkheid is. Het laat je ook op verschillende manieren kennismaken met wat het betekent voor jouw praktijk.

Leer herkennen welke duurzaamheidsuitdagingen er voor jouw situatie bestaan. Leer hoe je het speelveld in kaart brengt en gebruikt. Leer over digitaal object en informatieobject, essentiële kenmerken, de levenscyclus, het OAIS model, preserveringsmetadata en over zaken als e-mailarchivering en persistent identifiers.

De drie cursusdagen zijn op 8 oktober, 5 november en 3 december. Deze keer bij het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle.

Internationale waardering

Leren Preserveren was een van de finalisten van de Digital Preservation Awards eind 2018. De cursus werd door een internationale jury gewaardeerd met onder meer de volgende reacties:

  • Leren Preserveren is a unique course and has an excellent implementation with success.
  • This project is rolling out digital preservation education across heritage and commercial organisations raising awareness in a number of sectors.
  • Great no nonsense intro to digital preservation with a very practical approach to learn about digital preservation and well structured. Demystifies digital preservation and makes it accessible.

Meld je nu aan

Je kunt je via de website lerenpreserveren.nl inschrijven voor de najaarscursus. Heb je vragen, stuur ze dan naar cursus@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top