beeldband

Koninklijke Bibliotheek biedt stageplaats

20 februari 2019 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

De Koninklijke Bibliotheek zoekt een nieuwsgierige stagiair(e) voor het tweede kwartaal van 2019 die het webarchiveringsteam zal assisteren bij het opbouwen, beschrijven en analyseren van deze collectie. Ben jij of ken jij een student(e) Geschiedenis, Mediastudies, Sociale Wetenschappen of een studie met een historische, journalistieke, culturele, literaire of ICT-component, lees dan verder.

De stageopdracht:

  1. Onderzoek doen naar websites ten behoeve van de inhoudelijke opbouw van de webcollectie;
  2. Het schrijven van een collectieverantwoording en een plan van aanpak, het leveren van een actieve bijdrage aan kennisvorming rond dit onderwerp;
  3. De selectie opnemen in de internationale collectie ‘Climate Change’
  4. Het maken van een netwerkanalyse van de collectie met als doel de selectie te verbeteren;
  5. Kennis opdoen van webarchivering en het gebruik van born digital historische bronnen;
  6. Deelnemen aan de activiteiten van de afdeling en kennissessies;
  7. Het schrijven van een stageverslag, het houden van een presentatie en het schrijven van een blogpost in het Nederlands en Engels over de collectie.

De KB wil een collectie uit het Nederlandse webdomein samenstellen die een bron of reflectie zijn van de huidige discussie op het web rond het klimaat in Nederland. Een deel van deze sites is in het verleden al opgenomen in de collectie. Het is de bedoeling dat deze selectie kritisch zal worden bekeken, uitgebreid, geanalyseerd en beschreven in een Nederlandstalige en Engelstalige collectiebeschrijving. De aangeboden stageplaats is een uitstekende manier om kennis te maken met gearchiveerde websites als bron, webarchivering van de digitale cultuur van Nederland en de actualiteit rond het klimaatvraagstuk.

Meer informatie

De stageplaats is voor drie dagen in de week voor drie maanden vanaf 1 april tot 1 juli 2019 (in overleg). Sluitingsdatum: 4 maart, de sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 7 maart 2019. Op de website van de Koninklijke Bibliotheek vind je meer informatie. Of mail je vragen en/of sollicitatie direct naar: webarchivering@kb.nl

 

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top