beeldband

Wat is makkelijker te archiveren: AutoCAD of DMS?

9 juni 2016 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Tekeningen uit AutoCAD zijn gemakkelijker naar een e-depot over te zetten dan documenten uit een DMS: dit is een van de leerpunten uit de pilot e-depot van de Provincie Zeeland en het Zeeuws Archief, die ook voor andere domeinen interessant kunnen zijn.

De pilot

‘Eerst samen oefenen met het e-depot, dan pas aansluiten’: dat was het startpunt van deze pilot. Als ‘oefenmateriaal’ koos men voor 2 (nog niet openbare) dossiers rondom één infrastructureel project – de Middelburgse Turborotonde N254.  In de pilot werden de documenten uit DMS Corsa en de tekeningen uit de applicatie AutoCAD  ‘gemapt’ en geëxporteerd naar het e-depot, en vervolgens toegankelijk gemaakt voor ambtenaren via archieven.nl.

Leerpunten voor archief en daarbuiten

Uit deze pilot komen lessen die niet alleen voor de overheids/archiefsector interessant zijn, maar ook voor instellingen uit andere domeinen die met een e-depot willen gaan werken. Het ene bestandstype blijkt zich bijvoorbeeld makkelijker over te laten zetten dan het andere, soms tegen de verwachtingen in. Vanuit de pilot komt ook de tip om de leveranciers nauw bij het proces te betrekken, zodat ze kunnen inspelen op de wensen.
Lees het hele bericht over de pilot e-depot op de website van Archief2020.

Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top