beeldband

Internationale prijs voor innovatief project

2 oktober 2018 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Enno Meijers, informatiemanager bij de Koninklijke Bibliotheek, won onlangs de prijs voor ‘Best Innovation and Transfer Project’ op de jaarlijkse internationale Semantics-conferentie. De inspanningen van de Koninklijke Bibliotheek om erfgoedinformatie beter onderling te verbinden en daarmee vindbaar te maken, werden daarmee beloond.

Bekijk het volledige bericht op de website van de Koninklijke Bibliotheek.

Linked open data in het Netwerk Digitaal Erfgoed

Enno zet zijn expertise ook in voor het Netwerk Digitaal Erfgoed, vanuit zijn functie bij de Koninklijke Bibliotheek. Hij is een belangrijke aanjager van de ontwikkeling dat erfgoedinstellingen informatie uit hun collectiebeheersystemen beschikbaar gaan maken volgens de principes van Linked Open Data (LOD). Dat wil zeggen dat alle informatie in de vorm van gedeelde termen en relaties wordt gepubliceerd. Dit zorgt ervoor dat de informatie kan worden gekoppeld aan andere LOD-informatie, ook over de grenzen van afzonderlijke collecties heen. Overigens is dit niet beperkt tot collecties binnen het NDE-netwerk. Wie zijn informatie volgens LOD-principes publiceert, maakt ze ook daarbuiten koppelbaar en dus beter bruikbaar en vindbaar.

Meer informatie

De activiteiten rondom Linked Open Data in het Netwerk Digitaal Erfgoed zijn geclusterd in het werkprogramma Digitaal Erfgoed Bruikbaar. Met vragen kun je terecht bij Enno Meijers.

 

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top