beeldband

Historisch Centrum Overijssel volgt Nationale Strategie Digitaal Erfgoed

22 juli 2019 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Historisch Centrum Overijssel (HCO) heeft als eerste erfgoedinstelling in Overijssel het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed ondertekend. Dit geeft een verdere impuls aan het optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van digitaal erfgoed in Nederland.

Het verhaal van Overijssel

Historisch Centrum Overijssel is het informatiecentrum voor de geschiedenis van de provincie Overijssel. Archieven, boeken, prenten, kranten, kaarten, foto’s, films, video’s en geluidsopnames vertellen het verhaal van Overijssel van de Middeleeuwen tot nu. HCO verrijkt de samenleving met kennis van en inzicht in historische ontwikkelingen en gebeurtenissen.

Medewerkers van Historisch Centrum Overijssel met het manifest

Samenleving verrijken

Het werken volgens de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed ondersteunt Historisch Centrum Overijssel bij zijn missie. “Historisch Centrum Overijssel treedt met veel plezier toe tot het Netwerk Digitaal Erfgoed omdat de uitdagingen van het houdbaar, bruikbaar en zichtbaar maken en houden van digitaal erfgoed vragen om een gezamenlijke strategie en aanpak, over de traditionele grenzen van instellingen en regio’s heen. Wij geloven dat de kracht van het landelijke netwerk bijdraagt aan de duurzaamheid van het digitale erfgoed in Overijssel en wij dragen zelf met onze kennis en ervaring ook graag bij aan versteviging van het netwerk”, laat directeur Vincent Robijn weten.

Het manifest

Het Netwerk Digitaal Erfgoed is een samenwerkingsverband van uiteenlopende partijen in de Nederlandse erfgoedsector. Wij geloven dat de erfgoedsector alleen het maximale uit digitaal erfgoed kan halen als alle partijen hierin samen optrekken. Zo kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat er meer mensen op een makkelijkere manier digitaal erfgoed kunnen gebruiken en beleven. Organisaties kunnen laten zien dat ze deze overtuiging delen door het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed te onderschrijven.

Staat jouw organisatie ook achter de uitgangspunten van het Netwerk Digitaal Erfgoed en de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed? Laat dit dan zien met behulp van het manifest en sluit je aan bij het groeiende netwerk van organisaties.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top