beeldband

Herbert van de Sompel keynote studiedag Webarchivering

1 september 2016 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Met veel plezier maken we bekend dat informatiewetenschapper en specialist webarchivering Herbert van de Sompel de keynote verzorgt tijdens de studiedag Een web van webarchieven op 17 november.

Over Herbert van de Sompel

Herbert is een van oorsprong Belgische informatiewetenschapper die momenteel verbonden is aan de onderzoeksbibliotheek van de Amerikaanse Los Alamos National Laboratory. Hij is gespecialiseerd in webarchivering en ontwikkelde onder andere de tool Memento, waarmee je als het ware door de tijd kunt reizen naar versies van websites op een bepaalde datum en tijd.

een web van webarchieven

Deelnemen aan de studiedag

De studiedag richt zich op medewerkers van organisaties die al bezig zijn met webarchivering of die hier binnenkort mee willen starten. Met deze studiedag willen NCDD, NDE en Beeld en Geluid afstemming en kennisdeling tussen alle betrokken partijen faciliteren. Door samen te werken kunnen we struikelblokken makkelijker wegwerken en het proces sneller en soepeler laten verlopen. Deelname is gratis na online aanmelding. Lees meer over de studiedag

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top