beeldband

Hallo Bandoeng, hier HackaLOD 2019

1 november 2019 Gepubliceerd door

Van 29 op 30 november gaan kunst en cultuur, theater en muziek, digitaal en analoog samen met hackers door de nacht, op zoek naar creatieve digitale toepassingen. De hackers doen dit in de Theaterloods bij Radio Kootwijk. Vanuit Radio Kootwijk werd de eerste verbinding gemaakt met Nederlands-Indië toen koningin-moeder Emma de legendarische woorden sprak: “Hallo Bandoeng, hier Den Haag”. Een wel heel passend decor voor het leggen van nieuwe verbindingen met erfgoed.

Doe mee en win de HackaLOD Award

Doe mee en maak kans op de jury- of publieksprijs voor het beste product. De hoofdprijs die de vakjury toekent bedraagt 1.000 euro, de publieksprijs 500 euro. Programmeurs, ontwikkelaars, data-analisten, data-journalisten, UX-designers en iedereen die met data nieuwe toepassingen kan en wil gaan maken, schrijf je nu in want vol=vol!

Schrijf je in voor de HackaLOD als hacker

HackaLOD Awards 2019 slotevenement en rondleiding Zendgebouw Radio Kootwijk

Klinkt dit nog als een stap te ver, maar ben je benieuwd wat er allemaal kan in één nacht, een stille en inspirerende omgeving, een heleboel data en een grote portie doorzettingsvermogen? Kom dan naar  de uitreiking van de HackaLOD Awards 2019 en bepaal mee wie de publieksprijs verdient. Schrijf je ook in voor een unieke rondleiding door het monumentale Zendgebouw dat in 1923 ‘een wonder van de moderne techniek’ werd genoemd.

Schrijf je in voor de uitreiking van de HackaLOD Awards

Rijke datasets

Ongeveer vijftig ontwikkelaars werken een nacht lang met rijke datasets van uiteenlopende  instellingen op gebied van erfgoed en wetenschap. De data is onder andere afkomstig van CLARIAH, Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, Adamnet (via Adamlink), Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Koninklijke Bibliotheek, Kadaster, Muziekweb, RKD Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Museum voor Wereldculturen en vele andere instellingen. Teams ontwikkelen met hulp van die datasets virtual reality-toepassingen, visualisaties, games, installaties of dé killer app.

Organisatie

Deze editie van de HackaLOD wordt georganiseerd door de Koninklijke Bibliotheek, het KNAW Humanities Cluster, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, in het kader van het Netwerk Digitaal Erfgoed. De HackaLOD Awards 2019 worden beschikbaar gesteld door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Meer informatie

Alles over de HackaLOD 2019 vind je op hackalod.com

 

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top