beeldband

HackaLOD 2020: nieuwe data, nieuwe vorm!

15 juni 2020 Gepubliceerd door

De HackaLOD is inmiddels een bekend fenomeen: breng hackers 20 uur samen op een bijzondere plek, laat ze los op datacollecties en er ontstaan nieuwe ideeën en soms zelfs meer. Dit jaar vindt de HackaLOD – in een nieuwe vorm – plaats op 13 en 14 november. De eerder gecommuniceerde data vervallen hiermee. In plaats van de collecties naar de deelnemers te brengen, lijkt het ons interessant om nu de deelnemers naar de collecties te brengen. 

Het winnende team van de HackaLOD 2019

13-14 november: HackaLOD in het hele land

Het plan is dat de teams aan de slag gaan bij verschillende erfgoedinstellingen in het land. Zo kunnen deelnemers werken op een locatie waar een fysieke verbinding is tussen de data op het scherm en het erfgoed waar het om draait. De teams en de organisatie van de HackaLOD staan daarbij online met elkaar in verbinding, voor het uitwisselen van ideeën, expertise of even bijpraten.

Geïnteresseerd? Meedoen kan op verschillende manieren

Als deelnemer van de HackaLOD: ga aan de slag met erfgoeddata en maak vindingrijke toepassingen, visualisaties of apps.

  • Ontwikkelaars, designers, data-analisten, kunstenaars, data-journalisten en communicatiespecialisten. Iedereen is uitgenodigd om creatieve toepassingen te maken met linked open datasets over erfgoed.
  • Op zoek naar inspiratie? Bekijk de resultaten van de teams van vorig jaar en kijk en luister hoe de deelnemers de nacht beleefden.
  • Heb je interesse om mee te doen? Laat het ons weten via dit formulier. Wij houden je dan op de hoogte als de inschrijving echt van start gaat.
  • Heb je vragen? Neem contact op met elisabeth.wiessner@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Als erfgoedinstelling: laat je verrassen door wat anderen met jouw collectie kunnen maken.

  • Stel de data van jouw erfgoedcollectie(s) beschikbaar. Heb je je collectie al beschikbaar als linked open data? Fantastisch, want dan kunnen teams er gelijk mee aan de slag. Laat weten waar deze online staat, of maak zelfs een datastory om te laten zien wat er zoal mogelijk is met jouw collectie.
  • Heb je je collectie nog niet beschikbaar als linked open data, maar wel een collectie die je graag beschikbaar stelt? Laat het vooral weten en we gaan kijken wat we kunnen doen om je collectie (of deel ervan) voor de HackaLOD als linked open data beschikbaar te maken.
  • Is jouw instelling een inspirerende omgeving waar deelnemers een nacht kunnen doorhalen terwijl ze aan de slag gaan? Of wil je de mogelijkheden hiervoor bespreken? Laat het ons weten via elisabeth.wiessner@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.
Translate »
Top