beeldband

Generieke gebruiksprofielen in de maak

4 september 2018 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

In het Netwerk Digitaal Erfgoed stellen we de klant en zijn of haar wensen centraal. Daarom onderzoeken we hoe de klant gebruik maakt – of zou willen maken – van digitaal erfgoed. Op onze oproep om resultaten van gebruikersonderzoek in te brengen voor het onderzoek is enthousiast gereageerd door 14 instellingen, groot en klein, door het hele land. Binnenkort gaan we de opbrengst hiervan in de praktijk testen.

Wensen en eisen van gebruikers

De inzichten uit die onderzoeken zijn door onderzoeks- en adviesbureau Pleiade verwerkt in profielen die gebruikers indelen op basis van gedrag (behavioural segmentation). Een dergelijke segmentering op basis van gedrag kan erfgoedinstellingen helpen als zij hun digitale (web)diensten willen ontwikkelen of verbeteren, omdat bij elk type gedrag de wensen en eisen van gebruikers in kaart kunnen worden gebracht.

Van theorie naar praktijk

Om er zeker van te zijn dat de profielen van praktische waarde zijn, organiseren wij op 19 september een workshop met medewerkers van de instellingen die hun onderzoeksresultaten inbrachten. Zij gaan reageren op vragen als: Zijn deze profielen praktisch toe te passen? Komen deze gebruiksprofielen overeen met onze inzichten en ervaringen? Zijn er preciseringen of aanvullingen nodig?

Met de resultaten van deze workshop kunnen we de profielen verbeteren. Wilt u ook deelnemen aan de workshop? U kunt zich online inschrijven. Later in het jaar gaan wij met een testgroep van eindgebruikers onderzoeken of de profielen juist zijn.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Chris Groeneveld, domeinmanager Digitaal Erfgoed Zichtbaar via chris.groeneveld@netwerkdigitaalerfgoed.nl of 06 51 44 80 00.

Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top