beeldband

Geef uw mening over de nieuwe Handreiking Webarchivering

7 augustus 2017 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Het Nationaal Archief vraagt archiefvormers om mee te denken over de nieuwe Handreiking Webarchivering op het kennisplatform Webarchivering op Informatie2020. De Handreiking is nu in ontwikkeling en het Nationaal Archief wil graag samen met alle belanghebbenden en geïnteresseerden tot een zo goed en werkbaar mogelijk eindresultaat komen.

Achtergrond

Eind 2016 heeft de Erfgoedinspectie het rapport ‘Webarchivering bij de centrale overheid‘ uitgebracht. Dit rapport, waarin wordt vastgesteld dat het archiveren van de eigen websites nog lang geen gemeengoed is bij de overheid, leidde tot Kamervragen. De Minister van OCW heeft vervolgens aan de Kamer toegezegd dat er in de tweede helft van 2017 door de Algemeen Rijksarchivaris een handreiking opgesteld wordt, gericht op de archivering van websites en uitingen op sociale media.

Kennisplatform Webarchivering

Het Kennisplatform Webarchivering is een online groep op Informatie2020 waar iedereen discussies kan starten en kennis kan delen over webarchivering in Nederland. Alle documenten over de nieuwe Handreiking worden hier gedeeld en u kunt uw vragen en reacties hier delen. Als u nog geen account heeft voor Informatie2020, kunt u deze eerst aanmaken om deel te nemen aan de lopende discussie.

Informatie 2020 is een platform voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzame toegankelijkheid van digitale informatie. Het is een startpunt om in groepen samen te werken aan verschillende (deel)onderwerpen. Naast het Kennisplatform Webarchivering zijn er bijvoorbeeld ook platforms over Preservation, Metadata en E-depot en digitale verwerving. Informatie2020 is een initiatief van de overheid (Nationaal Archief), maar staat open voor deelnemers uit alle sectoren.

 

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top