beeldband

Geef je op voor de 3-daagse cursus Leren Preserveren

15 juni 2020 Gepubliceerd door

Heb je plannen om te gaan preserveren? In drie bijeenkomsten leer je de basis van het duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk houden van digitaal erfgoed. De cursus is bedoeld voor alle medewerkers van erfgoedinstellingen die met digitaal erfgoed te maken hebben. Start is op 13 oktober.

Meld je alvast aan

Kennisuitwisseling en aansluiting op de praktijk

In deze cursus krijg je kennis en tools aangereikt over de duurzame toegang tot digitale informatie. Dit kun je meteen toepassen in je eigen organisatie. Je krijgt opdrachten, toegang tot de digitale leeromgeving en begeleiding van de coaches. Daarnaast zijn er presentaties van experts van verschillende instellingen. En je kunt natuurlijk uitgebreid ervaringen uitwisselen met medecursisten. Iets wat eerdere deelnemers erg waardevol vinden.

Wat leer je?

Leren Preserveren brengt je niet alleen inzicht in wat duurzame toegankelijkheid is. Het laat je ook op verschillende manieren kennismaken met wat het betekent voor jouw praktijk. Je leert onder andere:

  • herkennen welke duurzaamheidsuitdagingen er in jouw situatie bestaan;
  • het speelveld in kaart brengen en gebruiken;
  • meer over digitaal object en informatieobject, het OAIS-model, preserveringsmetadata, e-mailarchivering en persistent identifiers;
  • werken met zelfevaluaties en met duurzaamheidsbeleid;
  • de duurzaamheidsgemeenschap kennen en je eigen successen, voorbeelden en kennis delen.

Benieuwd naar de ervaringen van een eerdere cursist? Lees het interview met Jeroen Baron en hoe hij het geleerde toe kon passen bij de keuze voor een pre-depot.

Data en locatie

We streven ernaar om de eerste cursusdag fysiek op een geschikte, corona-proof locatie te organiseren. De overige cursusdagen vinden online plaats.

  • dinsdag 13 oktober (10.30 – 16.00u)
  • dinsdag 10 november (10.30 – 16.00u)
  • dinsdag 1 december (10.30 – 16.00u)

Meer informatie

Lees meer over de cursus en meld je aan via lerenpreserveren.nl. Heb je nog vragen? Stel ze via cursus@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top