beeldband

Geef je input voor Geheugen van Nederland: thema Sporthelden

10 augustus 2020 Gepubliceerd door

De online campagne Geheugen van Nederland maakt erfgoedcollecties zichtbaar aan de hand van thema’s. Grote en kleine erfgoedinstellingen worden van harte uitgenodigd mee te doen. Heb je een idee voor het thema ‘Sporthelden’? Zijn er items in de eigen collectie die hierbij aansluiten? Laat het voor 1 oktober weten aan de redactie.

Thema Sporthelden

Van Fanny Blankers-Koen tot Ruud Gullit en van Marc de Hond tot Ireen Wüst. Nationale beroemdheden en lokale sterren, primaballerina’s en worstelkoningen, zevenvoudig kampioenen en eendagsvliegen. Sporthelden zijn er in alle soorten en maten.

Wij zijn op zoek naar erfgoed dat het verhaal vertelt van deze helden. Dat ene regionale team dat de Olympische spelen haalde, die jeugdspeler die ongekende records neerzette, de ongekroonde keizer van het fierljeppen.

We zoeken heldenverhalen in de breedste zin van het woord. Dus ook van sporters die de weg baanden voor anderen, een bepaalde sport op de kaart wisten te zetten, of pioniers waren op een andere manier. We willen daarbij de donkere kant van sport niet mijden, dus ook verhalen van sporters die genegeerd, gediscrimineerd of geëxploiteerd werden zijn welkom.

Reageer voor 1 oktober

Heb je een idee voor het thema ‘Sporthelden’? Zijn er items en verhalen in de eigen collectie die hierbij aansluiten? Laat het weten aan de redactie. Je kunt je bijdrage tot 1 oktober sturen naar redactie@geheugenvannederland.nl.

Meer informatie

Lees meer over de opzet en de achtergrond van de mediacampagne Geheugen van Nederland. Of bekijk de lopende thema’s op de website geheugenvannederland.nl.

Volg de campagne Geheugen van Nederland via Facebook, Instagram en Youtube.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top