beeldband

Erfgoed in het onderwijs: project Natuurlab

17 april 2020 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Kennisnet werkt samen met het Netwerk Digitaal Erfgoed om erfgoed een betere plek in het onderwijs te geven. Vier focusprojecten worden actief gevolgd en begeleid. Een van die projecten is Natuurlab van Naturalis.

Digitale onderzoeksomgeving biologie

Natuur Lab is een digitale leeromgeving waarbij leerlingen van het vmbo, havo en vwo leren door zelf te onderzoeken. Ze doen dit op basis van de data en het natuurhistorisch erfgoed in de collectie van Naturalis. De leerlingen leren de wereld om zich heen te begrijpen door zelf een vraag te stellen over biologie en deze te beantwoorden met wetenschappelijke data en methodieken.

Meer weten over het project? In deze video stellen Hansjorg Ahrens en Sanne van Gammeren zichzelf en het project voor.

De onderzoeksmodules van het Natuurlab zijn lesstofvervangend en passend bij de biologiestof van brugklas tot eindexamen. Het Natuurlab is in een bètaversie toegankelijk; de software is dus al te gebruiken, maar nog deels in ontwikkeling.

Wijzigingen vanwege coronavirus

In deze periode zou het Natuurlab worden getest bij leerlingen in de klas. Helaas kunnen deze tests vanwege het coronavirus niet doorgaan, maar wordt er gekeken naar mogelijkheden de om online feedback te verzamelen bij leerlingen.

Meer weten?

Meer weten over digitaal erfgoed in het onderwijs? Ga naar kn.nu/digitaalerfgoed. Ook kunt u zich aanmelden voor de LinkedIn-groep ‘Digitaal erfgoed voor het onderwijs‘. Hier wisselen we kennis en ervaringen uit over de beschikbaarheid en het gebruik van digitaal erfgoed in het onderwijs. We nodigen u van harte uit om mee te praten, mee te denken en uw kennis met ons te delen.

Bekijk ook:

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top