beeldband

Elke donderdag: vragenuur Netwerk Digitaal Erfgoed

28 mei 2020 Gepubliceerd door

In deze coronatijden ontstaan er allerlei nieuwe verbindingen. Een mooi voorbeeld is het wekelijkse vragenuur van het Netwerk Digitaal Erfgoed over sociale media-archivering. Vanwege het succes wordt het vragenuur verlengd en uitgebreid naar andere onderwerpen.

Iedere donderdag in april en mei konden erfgoedprofessionals vragen stellen over sociale media-archivering en zo meebouwen aan de coronacollectie. Experts vanuit Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) en andere instellingen zaten klaar om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over de juiste tools, valkuilen en handige tips.

Elke donderdag NDE-vragenuur

Omdat het online vragenuur bij uitstek een plek is om ervaringen en kennis laagdrempelig te delen, hebben we besloten om een vast NDE-vragenuur te organiseren. Elke week staat een ander onderwerp over digitale duurzaamheid van erfgoed centraal.

Voortaan kun je elke donderdag, tussen 11 en 12 uur, vrijblijvend en gratis kunt aansluiten via https://us02web.zoom.us/j/81861086225. Op 4 juni kun je vragen stellen over duurzaamheidsbeleid, over de kosten van duurzame toegankelijkheid en hoe je daarin met andere instellingen kunt samenwerken. De week erna hebben we het over de honderden bestandsformaten die er bestaan, en hoe je kunt bepalen welke extensies het meest geschikt zijn voor langdurig bewaren van informatie. Hieronder zie je de onderwerpen die de komende weken aan bod komen.

Doe vrijblijvend mee

Noteer deze data alvast in je agenda. We nodigen je van harte uit om mee te doen.

Na de zomer pakken we het vragenuur op donderdag 27 augustus weer op.

Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top