beeldband

DPC Fellowship Award voor Barbara Sierman van de KB

3 december 2018 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Tijdens World Digital Preservation Day werden de prestigieuze Digital Preservation Awards uitgereikt in de prachtige setting van de Amsterdam Galerij van het Amsterdam Museum. Daarbij werd Barbara Sierman, digital preservation manager bij de Koninklijke Bibliotheek (KB), onderscheiden met de eervolle DPC Fellowship Award.

Oeuvreprijs

De DPC Fellowship Award is een oeuvreprijs voor haar grote verdiensten op het gebied van digitale duurzaamheid. Barbara wordt geroemd om haar pionierswerk op dit vlak, haar gedrevenheid, uitgebreide kennis en het belangeloos delen van haar inzichten. Het aanwezige publiek was het duidelijk eens met haar uitverkiezing en gaf haar een staande ovatie. Barbara is de eerste vrouwelijk winnaar van deze prestigieuze prijs. Barbara is al sinds het eerste uur actief betrokken bij het Netwerk Digitaal Erfgoed, en daarvoor bij de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid. Wij feliciteren haar dan ook hartelijk met deze welverdiende onderscheiding!

Richard Ovenden, directeur van de Bodleian Libraries reikt DPC Fellowship Award uit aan Barbara Sierman

Bekijk het interview

Na de ceremonie heeft Sarah Middleton van de Digital Preservation Coalition de nieuwe Fellow geïnterviewd. Het resultaat vind je op YouTube.

Digital Preservation Awards 2018

Bij de Digital Preservation Awards draait het om de zoektocht naar het beste werk op het gebied van duurzame toegang tot digitale data, wereldwijd en in alle sectoren. De Digital Preservation Awards zijn de meest prominente erkenning van personen of organisaties die een significante en innovatieve bijdrage leverden aan het behouden van ons digitale erfgoed. Initiator van de DPA is de Britse Digital Preservation Coalition.

Meer informatie

Je kunt meer lezen over deze onderscheiding en de verdiensten van Barbara Sierman op de website van de Koninklijke Bibliotheek. De gehele ceremonie in de Amsterdam Galerij is ook opgenomen. Wie alle finalisten en winnaars wil zien, kan de livestream nog eens terugkijken.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top